NB I.

2018.07.22. 21:30

Vereséggel hangolt a Sevillára az Újpest

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros a vendég Diósgyőr 4-1-es legyőzésével rajtolt vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjában.

Budapest, 2018. július 22. Az újpesti Nagy Dániel (b2), valamint Lencse László (elöl), Vass Ádám (k) és Deutsch Bence (j4), az MTK játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkõzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2018. július 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A közepes iramú első félidő kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött, majd Lencse a 26. percben vezetéshez juttatta a rutinos élvonalbeli labdarúgók sorát felvonultató vendégcsapatot. A szünetig hátralévő időben az MTK beszorult a saját térfelére, az Újpest irányított, de csak egy helyzetet dolgozott ki, egyenlíteni pedig nem tudott.

A második játékrész elején növelte a tempót az Újpest, és Pauljevic kiállításáig – megtaposta Kantát – nagy, a lehetőségeket tekintve viszont meddő nyomást gyakorolt riválisára. A 60. perc után az MTK lassította a játékot, míg a házigazdák messzebb kerültek a vendégek kapujától. A hosszabbításban egy kontra végén büntetőhöz jutott az MTK, Kanta góljával pedig eldőlt a találkozó.

A két együttes 215. alkalommal mérkőzött meg egymással, az MTK 81. győzelmét aratta, és ezzel utolérte az Újpestet, 53 összecsapás döntetlennel zárult.

Újpest FC-MTK Budapest 0-2 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 2738 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Lencse (26.), Kanta (93., 11-esből)

sárga lap: Kulcsár (2.)

piros lap: Pauljevic (60.), Balázs (91.)

Fradi-DVTK

A Ferencváros szervezett középpályájának köszönhetően nemcsak irányította a játékot az első félidőben, hanem a vendégvédelem bizonytalanságait kihasználva gyakran került helyzetbe. A hazaiak öngóllal szereztek vezetést a 14. percben, majd alig tíz perccel később Heister remek átlövéssel megduplázta az előnyüket. A diósgyőriek támadójátéka esetleges és veszélytelen volt, Bacsa a 45. percben váratlanul szépített, de Varga Roland még a szünet előtt ismét kettőre növelte a különbséget. A válogatott szélső büntetőjét ugyan védte az első félidőben három bravúrt is bemutató Antal, de a kipattanónál Varga már nem hibázott.

A második félidőben bátrabb támadójátékot vállalt fel a vendégcsapat, ennek eredményeként sikerült a hazai térfélen tartania a labdát és helyzeteket kidolgoznia, de újabb gólt mégis a Ferencváros ért el. Egy kontra végén a 68. percben Varga csukafejessel vette be Antal kapuját. A hátralévő időt sikerrel védekezte ki a házigazda.

A bajnokságban a Ferencváros sorozatban 13. mérkőzésén maradt veretlen, pályaválasztóként pedig már 21 találkozó óta nem kapott ki.

Ferencváros-Diósgyőri VTK 4-1 (3-1)

Groupama Aréna, 6920 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Tamás M. (14., öngól), Heister (25.), Varga R. (45+2., 68.), illetve Bacsa (45.)

sárga lap: Gorriaran (18.), Blazic (60.), Frimpong (71.), illetve Bacsa (61.)

Borítókép: az újpesti Nagy Dániel (b2), valamint Lencse László (elöl), Vass Ádám (k) és Deutsch Bence (j4), az MTK játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Újpest FC – MTK Budapest mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2018. július 22-én.

MTI Fotó / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!