Sportlövészet

2023.01.19. 23:34

Sike Renáta Jákó Miriamot legyőzve aranyérmes légpisztolyban a zágrábi GP-n

Kifejezetten erős mezőnyben magyar aranycsatát rendeztek a női légpisztolyosok versenyében az Eszéken zajló légfegyveres Grand Prix-viadalon, melyet Sike Renáta nyert meg Jákó Miriam előtt.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint 41 versenyző indult a számban, melynek alapversenyében a 18 éves Jákó Miriam kiemelkedő, 576 körös eredménnyel a harmadik helyen zárt, míg a kiválóan kezdő, a verseny második felében viszont sokat hibázó, 44 esztendős Sike Renáta 568 körrel a nyolcadik lett.

A szám másik két magyarja közül Fábián Sára 568 körrel a 10., Csonka Zsófia pedig 561-gyel a 24. helyen végzett.

A nyolcas döntőben aztán Jákó és Sike egyaránt jól lőtt, előbbi 249,2 körrel nagy fölénnyel az első, utóbbi pedig 244,6 körrel a második lett, ami azt jelentette, hogy a többek között a tavalyi Európa-bajnokságon a légpisztolyosok vegyescsapat számában aranyérmes német Sandra Reitzet is felvonultató mezőnyben magyar házidöntőt rendeztek.

 

Az aranymeccs eleje szorosan alakult, három sorozat után 3-3-ra álltak a felek, onnan viszont a tavaly 25 méteren Európa-bajnoki bronzérmes Sike Renáta kiváló lövésekkel fölénybe került, s végül simán, 17-9-re győzött.

 

Sike Renáta a múlt heti rusei GP-n bronzérmes lett.

Eszéken a férfi pisztolyosoknál nem volt magyar, a puskások egyéni versenyeit pedig pénteken rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!