Rövidpályás gyorskorcsolya

2022.08.08. 14:25

Kínában készülnek az új idényre a Liu fivérek

Az olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor követve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát, Kínában készül az új idényre.

Tizenöt év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthetetlen pillanat és siker. Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el

– írták három nyelven – a magyar mellett angolul és kínaiul – a Liu fivérek közösségi oldalukon.

A magyar szövetség (MOKSZ) közösségi oldalának ugyancsak hétfői beszámolójából az is kiderült, hogy a két világklasszis sportoló nem egyedül utazik Kínába, velük tart a dél-koreai szakember, Dzse Szu Csun is.

A MOKSZ egy hónapja közölte, hogy Csang Csing Lina, aki 2012 nyarán érkezett Magyarországra, távozik a vezetőedzői posztról és hazautazik Kínába, a válogatottnál pedig Bánhidi Ákos veszi át a helyét.

Az ázsiai szakember vezetésével a férfi váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyát a 2018-as, phjongcshangi játékokon, majd idén Pekingben Liu Shaoang írt történelmet az első egyéni ötkarikás diadallal (500 méter).

Borítókép: Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!