Büszkeség

2022.06.30. 15:00

Kövér László: a világbajnokság ünnep a versenyzőknek, a szurkolóknak

Az Országgyűlés elnöke kiemelte: a magyar sportolók nagyszerű teljesítményekkel írták be magukat a vizessportok egyetemes történelmébe.

A vizes világbajnokság ünnep a versenyzőknek, ünnep a szurkolóknak és ünnep mindazoknak, akik – túl a gazdasági előnyökön – hisznek abban, hogy a sport összeköti a nemzeteket, elősegíti egymás jobb megértését és ezzel a béke ügyét szolgálja – mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön, amikor a budapesti vizes világbajnokság szervezőit fogadta a Parlamentben.

Kövér László úgy fogalmazott: a magyar nemzet büszke arra, hogy olimpiai nemzet, az ország lélekszámához viszonyítva „miénk a legtöbb aranyérem”.

Talán nem véletlen, hogy az első olimpiai úszó aranyérem egyszersmind az első magyar olimpiai aranyérem. Ez az érem egy kitűnő sportemberé: Hajós Alfrédé – mondta.

KÖVÉR László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k) beszédet mond a budapesti vizes világbajnokság szervezői tiszteletére adott fogadáson az Országház Vadásztermében 2022. június 30-án. Az asztalnál Husszein el-Musszalam, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) kuvaiti elnöke (hátul, k).
Fotó: MTI/Soós Lajos

Kiemelte: a magyar sportolók nagyszerű teljesítményekkel írták be magukat a vizessportok egyetemes történelmébe.

Önök azért vannak itt, mert egy újabb fejezetet írnak ebbe a történelemkönyvbe

– fordult a vendégekhez, hangsúlyozva: ez a világbajnokság újra lehetőséget adott, hogy ismét valami nagyszerű dolog születhessen.

Kövér László a Gondviselés nagy ajándékának nevezte, hogy ilyen nehéz időkben a világbajnokság újra egymás mellé ültetette az embereket, és tudnak örülni mindannak, ami szép a sportban.

Magyarország büszke arra, hogy részt vehetett ennek a nagyszerű ügynek a sikerre vitelében, a szervezés munkájában – hangsúlyozta.

Kövér László azt kívánta, találkozzanak minél hamarabb egy sportra sokkal alkalmasabb, békésebb világban, és írjanak akkor is történelmet.

Az ünnepi fogadáson részt vett Husszein al-Musszalam, a FINA elnöke, a szervezet elnöksége, a világbajnokság szervezői és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.   

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és Husszein el-Musszalam, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) kuvaiti elnöke (j) kezet fog a budapesti vizes világbajnokság szervezői tiszteletére adott fogadáson az Országház Vadásztermében 2022. június 30-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!