Ökölvívó Eb

2022.05.25. 14:20

Bernáth és Cservenka is kikapott

Magyar szempontból rosszul alakult a jereváni férfi ökölvívó Európa-bajnokság szerdai napjának délutáni programja, miután Bernáth Attila és Cservenka Róbert is elveszítette nyolcaddöntőjét és kiesett.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth első alkalommal lépett ringbe az örmény fővárosban, ahol a spanyol Martin Molina várt rá.   

A találkozón - a nemzetközi szövetség közvetítése alapján - a debreceniek légsúlyú bokszolója igyekezett kézben tartani a meccset és irányítani, ám komoly gondokat okozott neki a kifejezetten jó ütemben kontrázó és feltartó egyenesekkel operáló spanyol rivális. 

A mérkőzés szoros küzdelmet hozott, de Bernáth nem tudta uralni a ringet, hiába volt agilisabb. 

A pontozókat is megosztották a látottak, az első menetben ketten a magyart, hárman a spanyolt látták jobbnak, míg a másodikban egynél nyert a magyar és négynél riválisa. Az utolsó szakaszban Bernáth Attila nagy tempót próbált diktálni, sokat ütött, de továbbra sem tudta hatástalanítani ellenfele közbetámadásait, így nem tudott fordítani, és végül 4-1-es megosztott pontozással veszített.   

A folytatásban a középsúlyú Cservenka következett, aki a hétfői nyitónapon szép győzelemmel mutatkozott be, a nyolcaddöntőben pedig a márciusi U22-es Eb-n bronzérmes skót Sam Hickeyvel találkozott.   

Az összecsapás hatalmas küzdelmet, élvezetes csatát és rengeteg ütést hozott. 

A magyar középsúlyú mind a három menetben bátran öklözött, elsősorban kettős fedezékből indított, és az adok-kapokból alaposan kivette a részét. A pontozók pedig az első és a második menetben sem voltak egy véleményen, így az utolsó felvonás előtt kettőnél Cservenka, egynél pedig riválisa vezetett, kettőnél pedig döntetlenre állt a találkozó.   

A harmadik három percet a PVSK középsúlyúja jól kezdte, többször tisztán talált balhorgokkal, viszont az első perc végén kisebb hullámvölgybe került, Hickey a kötelekhez szorította és több tiszta ütést is bevitt, amiért számoltak a magyarra. Ez végül döntő momentumnak bizonyult annak ellenére, hogy a folytatásra Cservenka összekapta magát, és egyértelműen jobban hajrázott fáradó riválisánál. A záró gongszó után a magyar sarok láthatóan bizakodott a sikerben, ám Bertók Róbert szövetségi kapitányéknak csalódniuk kellett, Hickey 3-0-ás megosztott pontozással diadalmaskodott, miután két bíránál döntetlennel zárult a csata.   

A harmadik versenynapon még két magyar lesz érdekelt: Bundovics István (57 kg) az ukrán Mihalo Dziazko, míg Veres Roland (60 kg) a hazai közönség előtt szereplő Karen Tonakanyan ellen lép ringbe a nyolcaddöntőben.

Forrás: MTI

Borítókép: Bernáth Attila/Instagram

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!