Szabadidősport

2022.05.02. 10:11

A férfi és a női rekord is megdőlt az Ultrabalatonon

A résztvevők számát és a győztesek eredményét tekintve is rekord született az idei NN Ultrabalaton ultrafutóversenyen.

A szervezők közölték: 

minden eddiginél többen, 17 ezren vettek részt a viadalon, amelyen a férfiaknál Bódis Tamás, a nőknél pedig Cseke Lilla győzött, mindketten az eddigi legjobb eredménnyel.
   

Bódis 16:34:28 óra alatt teljesítette a 211 kilométeres távot, Csekének 20:15:15 órára volt szüksége a Balaton körbefutásához.
   

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szerveztek jótékonysági kampányt a viadalon. A futók a csipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhatták fel, és ezenfelül is adományozhattak. Az akció sikeres volt, 9 815 500 forint gyűlt össze, amit a BioTechUSA ötmillió forinttal kiegészített. A pénzt beteg gyerekek megsegítésére fordítják.

Forrás: MTI

Borítókép: Versenyzők a XVI. NN Ultrabalaton futóversenyen Keszthelynél, 2022. április 29-én. A 211 kilométeres tókerülő versenyen 17 ezer induló állt rajthoz. A távot az egyéni indulókon túl 2–13 fős csapatokban teljesíthetik a futók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában