Kajak

2022.03.18. 11:30

Tótka Sándor Kopasz Bálinttal is indulna párosban

Tótka Sándor, a kajak egyes 200 méter olimpiai bajnoka a tavaly, Tokióban 1000 méteren aranyérmes Kopasz Bálinttal is szeretné idén kipróbálni magát 500 méter párosban.

Többek között erről beszélt az UTE kajakozója a Kossuth Rádiónak adott interjújában. A 27 éves sportoló jelenleg Sevillában edzőtáborozik, ott készül az év versenyeire.

– Idén a legfontosabb viadal a kanadai világbajnokság lesz augusztus elején, utána két héttel pedig következik az Európa-bajnokság Münchenben. Előtte világkupák és két hazai válogató is lesz, tehát nem fogunk unatkozni – mondta.

A 2024-es párizsi játékokon már nem szerepel a programban a K-1 200 méter, Tótka így csapathajós tagságra pályázik, 500 méteren.

– Teljesen más a 200 és az 500 méter, ráadásul nem csak én ülök majd a hajóban. Kicsit ismeretlen irányba kell majd tapogatózni, hogy mi működik az edzésen, és azon kívül – fogalmazott.

Elárulta, a mostani szezonban elsősorban az 500 méteres párosban gondolkodik, de ezen a távon egyesben is szeretne indulni itthon, és az élmezőnybe kerülni, de a 200 egyest sem felejti el. Szeretne sok tapasztalatot gyűjteni, hogy kivel működhetne jól a párosuk, valószínűleg Kopasz Bálinttal, Csizmadia Kolossal és Nádas Bencével is összeül majd.

– Az idei évet kicsit lazábbra veszem, elsősorban a technikámon szeretnék dolgozni, jövőre, illetve leginkább 2024-ben azonban ismét olimpiai bajnok módba kapcsolok – tette hozzá.

Borítókép: Tótka Sándor a tokiói nyári olimpián 2021. augusztus 5-én / MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!