Labdarúgó NB I

2022.02.12. 21:26

Pakson is győzött a Gyirmót

A Paks házigazdaként a találkozó nagyobb részében emberhátrányban futballozva 3-2-es vereséget szenvedett a Gyirmóttól a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A hazaiaknál a góllövőlistát vezető Ádám Martin, a vendégeknél pedig Varga Barnabás duplázott.

A Paks sorozatban három megnyert bajnoki után veszített, a Gyirmót pedig ezzel a sikerrel a téli szünet óta lejátszott három élvonalbeli találkozóján kivétel nélkül diadalmaskodott.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Paksi FC-Gyirmót FC Győr 2-3 (1-2)

----------------------------------

Paks, 1398 néző, v: Vad II

   gólszerzők: Ádám (39., 72.), illetve Varga B. (17., 25., az elsőt 11-esből), Ventúra (82.)

   kiállítva: Windecker (41.)

   sárga lap: Windecker (12., 41.)

Paks:

   -----

Rácz - Osváth, Tamás, Szélpál, Medgyes S. - Nagy R. (Balogh B., 58.), Windecker, Sajbán, Kesztyűs (Vas, 87.) - Ádám, Böde

   Gyirmót:

   --------

Rusák - Major, Csörgő, Hajdú, Zeke - Vass Á. - Hasani (Szegi, 92.), Nagy P. (Ventúra, 79.), Klimovics, Cvetanoski (Medgyes Z., 67.) - Varga B. (Simon A., 78.)

Eseménydús és izgalmas első félidőt láthatott a Fehérvári úti stadion közönsége, de a hazai szurkolóknak kevés öröme volt ebben. A Gyirmót egy jogosnak tűnő büntetővel, valamint a duplázó Varga Barnabás szemfüles találatával 25 perc alatt kétgólos előnybe került, majd épphogy összejött a szépítés a hazaiaknak, szinte azonnal emberhátrányba is kerültek, Windeckert a második sárga lapját követően kiállította a játékvezető.

Fordulás után a leginkább az eredmény megtartására koncentráló vendégek egy videobírózással les miatt érvénytelenített gólig jutottak, majd még inkább visszaálltak. A Paks erőltette inkább a támadásokat, majd az utolsó negyedórához közeledve Ádám Martin megszerezte saját maga és csapata második találatát, ezzel az emberhátrány ellenére egyenlített a hazai együttes.

Az utolsó 10 percben megélénkült a Gyirmót játéka, a vendégek nagyobb energiát fektettek a helyzetek kialakításába, aztán a percekkel korábban csereként beállt szlovák Denis Ventúra góljával újfent előnybe kerültek, és a lefújásig kivédekezték a paksi támadásokat.

Borítókép forrása: Makovics Kornél / MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában