start

2021.11.18. 15:40

Megkezdődött a 2024-es Európai Egyetemi Játékok szervezése

A szervezők 40 ország 450 egyeteméről mintegy 6000 résztvevőt várnak.

Megkezdődött a 2024-es Európai Egyetemi Játékok szervezése, amely a kontinens legnagyobb multisport rendezvénye lesz Miskolcon és Debrecenben.

A Miskolci Egyetem csütörtöki tájékoztatása szerint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Debrecen és Miskolc városával, valamint a Debreceni és a Miskolci Egyetemmel közösen az eddigi legjobb Egyetemi Játékokat kívánja megrendezni, amely Magyarország legnagyobb létszámú sportrendezvénye lesz. Ennek megfelelően kiemelten támogatja a szervezést a kormány, a két rendező város és a két rendező egyetem is.

„A Miskolci Egyetem elkötelezte magát az okos és zöld fejlődés mellett. Ennek szerves része a sport, az egészségtudatos életmód, ezért is jelenik meg külön soron intézményünk költségvetésében a sport támogatása. Ezzel együtt stratégiailag is kiemelt szerepet szánunk az egyetemi sportnak, legyen az amatőr- vagy élsport” – mondta a Miskolci Egyetem rektora, Horváth Zita.

Veres Pál, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, az Európai Egyetemi Játékok az egyetemek láthatósága mellett a városokét is jelentősen növeli, egyben az egészséges életmódra való nevelésnek is új lökést adhat egy olyan városban, ahol az utóbbi években, évtizedekben környezet- és egészségtudatosabbak az emberek.

Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára kiemelte, a hazai versenysport események színvonalasabbá tétele, a hallgatók nagyobb létszámú bevonása, a közösségek sporton keresztüli alakítása mind azt a célt szolgálják, hogy minden aspektusból színvonalas Egyetemi Játékokat tudjanak szervezni.

A rendezvény során Debrecenben a 3x3-as kosárlabda, a futsal, a cselgáncs, a kézilabda, a kick-box, az ultimate frizbi, a strandfoci, a tollaslabda és az úszás/paraúszás versenyszámait bonyolítják le. Miskolc ad otthont az asztalitenisz, a karate, a kosárlabda, a labdarúgás, a röplabda, a sakk, a strandröplabda, a tájfutás, a tenisz, a teqball és a vízilabda küzdelmeinek.

Az Európai Egyetemi Játékokra – melyet 2012-ben hívott életre az Európai Egyetemi Sportszövetség – a szervezők 40 ország 450 egyeteméről mintegy 6000 résztvevőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!