Rövidpályás úszó ob

2021.11.10. 19:46

Hosszú Katinka Kaposváron tér vissza

A négynapos viadalra az úszók mellett a szövetség is készül.

Tokió, 2021. július 28. Hosszú Katinka a célban a nõi 200 méteres vegyesúszás döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A címvédõ és világcsúcstartó úszónõ a hetedik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az úszók csütörtöktől vasárnapig tartó, kaposvári rövidpályás országos bajnokságán tér vissza a versenymedencébe Hosszú Katinka, aki a tokiói olimpián állt legutóbb rajtkőre.

A négynapos viadalra az úszók mellett a szövetség is készül. Amint azt szerdai közleményében jelezte: a múlt heti kazanyi Európa-bajnokságon történtek – a pozitív koronavírus-esetek és az ezek miatt kényszerűségből elrendelt karantén – arra késztették a vezetőket, hogy újfajta protokollt léptessenek életbe.

Kedd este a Csik Ferenc Uszoda előterében felépítettek öt tesztelő állomást, ahol a Semmelweis Egyetem szakemberei várják a résztvevőket: hatszáz embert – versenyzőket, edzőiket, masszőröket és versenybírókat – fognak tesztelni a következő napokban. A belépéshez szükséges akkreditációt csak azután kapja meg bárki, ha az antigéntesztje negatív eredményt hozott.

A Kazanyban szerepelt válogatottak többsége minden bizonnyal csak pénteken csatlakozik a mezőnyhöz a karantén miatt, ugyanakkor a nyitónapon a 100 méteres vegyesúszás hatodik előfutamában a tokiói játékok óta először lép rajtkőre Hosszú Katinka.

A háromszoros olimpiai bajnok több számban is úszik majd az ob-n, melyen az előfutamok 9.30-tól, a döntők pedig csütörtökön, pénteken és szombaton 18, míg vasárnap 17 órakor kezdődnek.

Borítókép: Hosszú Katinka a célban a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A címvédő és világcsúcstartó úszónő a hetedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!