NB I.

2021.11.21. 21:53

Emberelőnyös győzelemmel szakadt meg a Budapest Honvéd rossz sorozata

A Budapest Honvéd otthon 3-0-ra legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban lévő MTK-t vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának zárómérkőzésén.

Az első félidőben közepes iram mellett a játék többnyire a mezőnyre korlátozódott, így a kapukat mindössze egy-egy alkalommal veszélyeztették. A befejezések rendre elmaradtak a támadások pontatlansága miatt, a hazai csapat játékosaira olykor az egyénieskedés is jellemző volt. A szünet előtti pillanatokban egy ártalmatlan szituációban Haraszti és Baráth akaszkodott össze, amelyet követően előbbit kiállította Pintér Csaba játékvezető.

A szünet után Lukic szöglet utáni közeli fejesével gyorsan megszerezte a vezetést a Honvéd, amely emberelőnyét kihasználva igyekezett letámadni és beszorítani ellenfelét saját térfelére. A 68. percben Nagy Dominik értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki, majd a kétgólos különbség rányomta a bélyegét a folytatásra. A hazaiak zártabb játékra fókuszáltak, így kijött a szorításból az MTK, aztán a végeredményt Lukic állította be a 91. percben.

A Honvéd négy vesztes bajnoki mérkőzés után szerzett ismét pontokat, az MTK nyeretlenségi sorozata viszont tovább tart, két döntetlen mellett negyedszer maradt alul.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!