szavazásértékelés

2021.09.16. 11:00

Olvasóink szerint túl kemény csoportot kapott a Fradi

Legutóbbi szavazásunkban azt kérdeztük meg, vajon továbbjuthat-e a Ferencváros az Európa-liga csoportköréből? Az eredmény a realitás felé mutat, de tudjuk, miért szeretjük a nemzetközi kupaporondot.

Budapest, 2021. augusztus 24. A Ferencváros játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 4. fordulójában játszott Ferencváros - Young Boys visszavágó mérkõzés elõtt Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 24-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Miért? Mert ha valahol, itt aztán tényleg sokszor érvényesül, hogy a fociban bármi megtörténhet. Ahogy egy magyar válogatott az esélytelenek nyugalmával képes meglepni a világbajnok franciákat és a klasszisokkal teletűzdelt németeket, úgy a zöld-fehérekben is benne van a lehetőség, hogy meglepjék a topligás ellenfeleket.

A tény, ettől függetlenül még tény marad. A Ferencváros a „G” jelű csoportban nagyon nem számít favoritnak, sőt… Persze,

ne feledjük el, hogy a legutóbbi El-csoportkörös kaland sem lebőgéssel ért véget, hanem pontszerzésekkel,

például a spanyol bajnokságban szereplő Espanyol ellen. Most a La Ligából a Real Betist kapták meg Peter Stögerék, és az ugyancsak zöld-fehér ellenfél jelenleg a spanyol pontvadászat középmezőnyében helyezkedik el egy győzelemmel, egy vereséggel és két döntetlennel. Az egygólos vereséget pedig az aktuális listavezető Real Madrid ellen jegyzik.

A Bundesligából is érkezhetett volna egy kevésbé veretes csapat: a Bayer Leverkusen jelenleg a 6. helyet foglalja el a tabellán, szintúgy egy vereséggel, de ezt a dobogós Dortmund ellen szenvedték el, egy 4-3-mal végződött ki-ki meccsen. Stöger egyébként azt nyilatkozta, hogy bízott egy német ellenfélben a sorsolásnál, ez meg is adatott. A sasok éppen a gyógyszergyáriak otthonában kezdik meg a csoportkört.

Ne menjünk el a csoport utolsó riválisa, a skót Celtic mellett sem. Ez a két meccs ugyancsak nem lesz sétagalopp, noha tavaly éppen Skóciában sikerült 2-1-es győzelmet aratni felettük. Ebből persze nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az idei szezonra, de látjuk, hogy nem lehetetlen, akár saját környezetben megfogni a csapatot. Most ugyan már a Celtic Parkban is lehetnek szurkolók, de a Groupamában se lesz gyengébb hangulat… A Celtic egyébként a skót bajnokságban jelenleg az 5. helyen áll, de a 3. Hearts és a listavezető Rangers tudta csak megverni őket egy húzós meccsen. Azért lássuk be, ennél könnyebb csoportba is kerülhetett volna az Üllői úti alakulat, de a pontszerzésekre van esély. Vegyünk példát a Fradit éppen a BL-csoportkörtől elütő Young Boysról, akik a legrangosabb kupasorozatban 2-1-re verték a Manchester Unitedet, vagy a Brugge-ről, akik otthon leikszeltek a Neymar-Mbappé-Messi támadósorral érkező PSG ellen.

A csoportokból egyébként az első helyen végzett csapat automatikusan a nyolcaddöntőbe kerül, a második helyre érő a nyolcaddöntő rájátszásába, sőt a csoport utolsó előtti helyezettje is mehet tovább a Konferencia Liga rájátszásába.

Ha az első helyet nem is, valamelyik rájátszást érő helyet jó lenne elcsípni.

A válaszlehetőségek közül olvasóink fele látta úgy, hogy ez túl nagy falat még a Fradinak, csak az utolsó hely lehet a realitás, közel 30% szerint a csoport harmadik helyére van esély. Azonban még arra is érkeztek voksok, hogy a zöld-fehérek behúzzák a csoportot, mert ugye ez a nemzetközi porond, ez csak foci és ez pedig a Ferencváros.

[eweb-voting id="4204184"]

Borítókép: a Ferencváros játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros – Young Boys visszavágó mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2021. augusztus 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!