Járvány

2021.04.14. 09:15

Kulcsár Krisztián: páratlan, amit a japánok eddig letettek az olimpiáért

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kijelentette: már most megemeli a kalapját az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékok szervezői előtt.

A hazai olimpiai mozgalom első embere szerda reggel – 100 nappal a tervezett rajt előtt – az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a japánok a jelenlegi feszült belpolitikai- és járványhelyzetben is sokat dolgoznak azon, hogy az olimpia megrendezésével kapcsolatos szkeptikus hangokat elhallgattassák.

„Amit már eddig letettek az ötkarika és a sport érdekében, az páratlan”

- mondta Kulcsár Krisztián.

A MOB-elnöke úgy véli, a magyar olimpiai csapat létszáma az előzetes terveiknek megfelelően alakul, a kvalifikációs időszak végére összejöhet a riói indulói létszámhoz hasonló 160 fős sportolói küldöttség. Kiemelte, vannak olyan sportágak vagy szakágak, amelyeknek nem sikerült kvalifikálniuk – itt kiemelte a férfi párbajtőr-csapatot -, de az összkép megfelelő.

„Minden sportágban zajlanak a kvalifikációs versenyek, elsősorban annak köszönhetően, hogy minden szövetség több forgatókönyvvel készült” – fogalmazott Kulcsár, hangsúlyozva, úgy tűnik, mindenhol a versenypályán fog eldőlni a kijutás.

Magával az ötkarikás eseménnyel kapcsolatban emlékeztetett rá, az már a korábban megjelent ajánlásból kiderült, szigorú lesz a mostani olimpia, de a lebonyolítás pontos mikéntjéről egyelőre korai lenne bármit nyilatkoznia, az majd a júniusi, végleges kiadványból derül ki. Azt mindenesetre sajnálná ő és az egész olimpiai család is, ha az előzetesen kiadottaknak megfelelően a sportolók nem látogathatnának majd más versenyeket.

„Nem gondolom, hogy steril olimpia lesz, mert aki nézőként ott lesz, azt a játékok hangulata magával fogja ragadni. Nem hiszem, hogy mesterkélt vagy rossz hangulatú lesz bármelyik verseny is”

- mondta a sportvezető annak kapcsán, hogy korábban úgy döntöttek, csak japán szurkolók lehetnek majd a helyszíneken. Kulcsár meglátása szerint a sportolókat nem fogja érdemben zavarni mindez, vannak annyira profik, hogy bármilyenek is legyenek a körülmények, le fogják tudni adni a megfelelő teljesítményt.

Arról, hogy mi lesz a forgatókönyv abban az esetben, ha valaki pozitív tesztet produkál, azt mondta, a pontos lebonyolítási rend júniusi megjelenéséig kár találgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!