Rövidpályás gyorskorcsolya Eb

2020.01.19. 12:47

A Liu- és a Krueger-testvérek is csapatban

Shaolin Sándor és Shaoang , illetve Cole és John-Henry is tagja a jövő péntektől vasárnapi tartó debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány a magyar csapat Debrecenbe utazását megelőző sajtóbeszélgetésen azt mondta: a válogatott összeállításában nekik, akik minden nap látták, mi zajlott az edzéseken, nincs nagy meglepetés.

„John-Henry edzői hívásra került be a csapatba, mert nagyon jól áll a lábán”

- utalt Bánhidi arra, hogy az amerikai születésű versenyző a szeptemberi országos bajnokságon bukott, a szárkapocscsontjából letört egy darab, amit műtéttel hoztak rendbe.

„Az, hogy teljesen rendbe jöjjön, egy folyamat vége lesz majd, de minden dicséret megilleti amiatt, amilyen szintre mostanra eljutott”

- tett hozzá a szövetségi kapitány.

A férfiaknál a magyar csapat ötödik tagja Varnyú Alex lesz, míg a női együttest Jászapáti Petra, az ausztrál születésű Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka alkotja.

Az, hogy az egyéni versenyekben kik indulhatnak – a férfiaknál hárman, a nőknél ketten nevezhetők -, a szerdai csapathirdetésen derül ki.

„Télvíz idején sok minden érheti az embert, betegség, sérülés is közbejöhet. Vannak még kérdőjelek, az eddigi eredményekből azért lehet erős következtetéseket levonni”

- fogalmazott ennek kapcsán Bánhidi, aki szerint a cél, hogy a magyarok kihozzák magukból a maximumot.

A váltóval olimpiai bajnok Burján Csabával kapcsolatban kijelentette: sajnálja, hogy a sportoló nem erősíti a csapatot – a versenyző a decemberi, sanghaji világkupa előtt tett közösségi oldalán sértő megjegyzést Kínára, ami miatt fegyelmi eljárás zajlik ellene -, ugyanakkor „ezzel már nem foglalkoznak”.

Az ugyancsak olimpiai bajnok Liu Shaoang elmondta, a felkészülését egy kisebb hátsérülés nehezítette, de az elmúlt napokban ismét teljes értékű edzésmunkát tudott végezni.

„A harmadik-negyedik világkupa-forduló után kezdődtek a panaszok, olyan nagy volt a hátfájásom, hogy már járni sem tudtam, de a legborzasztóbb az volt, hogy a jégen is fájt”

- nyilatkozta a fiatlabb Liu-testvér, aki szerint ugyanakkor mostanra már mentálisan is rendben van, a fájdalom csökkenésével meg is nyugodott.

„Szeretnénk mindig az előző évi teljesítményt túlszárnyalni, a legjobb három mindig a szemünk előtt lebeg, most is ezt tűztem ki célul”

- mondta Liu Shaoang, aki tavaly Dordrechtben két arany- és két ezüstéremmel zárt. A váltóban bekövetkezett tagcserékkel kapcsolatban kijelentette, minden nap együtt edzenek, korcsolyáznak így az összeszokottsággal nem lesz baj.

„Mindenki felkapja a fejét arra, hogy két ilyen testvérpár is magyar színekben versenyez”

- mondta Kruegerékről Liu Shaoang, akik magyar válogatottsága számára is plusz motivációt jelent.

A női csapatból Jászapáti Petra kijelentette, jó futamfelépítést, jó versenyzést, és egy szuperdöntőt vár magától a debreceni kontinensviadalon.

„Jól felkészültünk, karácsony óta azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formában legyünk, remélem, ez ki is fog jönni”

- fogalmazott Jászapáti, aki 500-on, 1500-on és a váltóval is bízhat a jó szereplésben.

„Összesen öt versenyt futottunk a váltóval, de edzésen is nagyon sokat gyakoroltuk a versenyszituációkat. Remélem, mostanra összeértünk annyira, hogy ez a jégen is látszódjon” – tekintett előre a debreceni viadalra. Meglátása szerint az előzésekben fejlődött legtöbbet, és mivel a 2017-es, magyarországi olimpiai kvalifikációs világkupa „jó élmény volt számára”, bízik abban, hogy Debrecenből is hasonló élményekkel fog hazatérni.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!