Férfi kézilabda-vb

2018.12.27. 22:20

Minimum kilenc mérkőzést vár a magyar kapitány

Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy csapata legalább kilenc mérkőzést játszhat a január 10-én kezdődő német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

„A legfőbb célunk, hogy minden ellenfelünkkel szemben reális esélyünk legyen a győzelemre. Ami az egész tornát illeti, az is fontos, hogy az összes mérkőzésünkön jól használjuk ki az erősségeinket. Reméljük, kilenc vagy tíz meccset játszhatunk” – nyilatkozta a kapitány a nemzetközi szövetség (IHF) honlapján.

A Csoknyai István, Vladan Matics edzőpáros múlt kedden szűkítette 21 fősre a játékoskeretet, amelynek tagjai csütörtökön (ma) Budaörsön kezdték a közös felkészülést. A csapat jövő csütörtökön Aarhusban, vasárnap pedig Odensében a házigazda Dániával játszik barátságos mérkőzést, a világbajnokság koppenhágai D csoportjában pedig sorrendben Argentínával, Angolával, Katarral, Egyiptommal, valamint az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. Az első három helyezett a középdöntőbe jut, a többi az alsóházi rájátszásban az Elnök Kupáért folytatja szereplését.

A vb győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

Csoknyai szerint a magyar válogatott egyik erőssége az lehet, hogy tapasztalt játékosok alkotják, akiknek a többsége jól ismeri egymást, hiszen évek óta szerepelnek a nemzeti csapatban.

„Másrészt viszont október végén új korszakot kezdtünk, ezért a világbajnokság kezdetéig nagyon sok feladatunk van” – tette hozzá.

Az IHF honlapja szerint a magyar csapat három kulcsjátékosa Lékai Máté, a Telekom Veszprém irányítója, Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője és Mikler Roland, a Veszprém kapusa, ezért nagyon sok múlik az ő teljesítményükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!