Fedett pályás atlétikai vb

2018.03.04. 17:09

Nem került döntőbe Baji Balázs

Nem jutott döntőbe a férfi 60 méteres gátfutásban a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján Baji Balázs.

Birmingham, 2018. március 4. Baji Balázs, az amerikai Jarret Eaton és a francia Aurel Manga (b-j) a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokság férfi 60 méteres gátfutásának elõdöntõjében 2018. március 4-én. (MTI/AP/Alastair Grant)

A kiírás szerint a három elődöntő mindegyikéből két-két versenyző jutott helyezéssel az esti fináléba, további két atléta pedig időeredménnyel kvalifikálhatta magát a legjobb nyolc közé.

Az első elődöntőben futó, Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes Baji jól kapta el a rajtot, ám a harmadik gátnál kicsit hibázott, így a francia Aurel Manga, valamint az amerikai Jarret Eaton mögött harmadikként ért célba.

Időeredményénél (7.64 másodperc) pedig a másik két elődöntőben hárman is gyorsabban futottak, így Baji összesítésben a 10. helyen végzett.

Az ötfős magyar vb-csapat ezzel befejezte szereplését Birminghamben: Márton Anita világbajnok lett női súlylökésben, Krizsán Xénia hatodikként zárt ötpróbában, női 60 méter gáton Kerekes Gréta 17., míg Kozák Luca a 23. helyen végzett.

Borítóképünkön Baji Balázs, az amerikai Jarret Eaton és a francia Aurel Manga (b-j) a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság férfi 60 méteres gátfutásának elődöntőjében

Forrás: MTI / AP / Alastair Grant

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!