majd legközelebb

2017.07.25. 18:17

Nem sikerült a bronz a férfi párbajtőrözőknek

A negyedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat kedden a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású csapat a marokkóiak és a hongkongiak elleni két sima győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben egy tussal bizonyult jobbnak az észteknél. A sokáig kevés találatot hozó elődöntőben mozgalmas utolsó asszó után öt tussal kikapott a svájciaktól, így a bronzéremért küzdhetett az oroszokkal.

Az utolsó mérkőzés első kétharmada egyoldalúan alakult, a magyarok nem igazán találták a ritmust és a távolságot, akcióik jórészt eredménytelenül zárultak, miközben a türelmes és koncentrált oroszok gyakran könnyen adtak tusokat. Az első kört követően 3-12, a második után 16-30 volt az állás. A folytatásra viszont feljavult a magyar csapat, így a végén „csak” héttusos orosz győzelem született.

A negyedik hely ezzel együtt szép eredmény a részben megfiatalított magyar együttesnek.

Az elmúlt évihez képest két klasszis vívó hiányzott a válogatottból, mivel a Rióban egyéniben második, a csapattal harmadik Imre Géza, illetve olimpiai bronzérmes társa, Boczkó Gábor már nem vállalta az idei felkészülést. Utóbbi azóta a szövetség megbízott főtitkára lett, és a vb-re csapatvezetőként utazott ki. Az olimpiai harmadik helyezett együttesből így Rédli és Somfai volt most ott az együttesben, de utóbbi csak az utolsó mérkőzésen vívott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!