Újabb arany jöhet

2017.07.24. 15:54

Döntőben a férfi kardozók

Hatalmas hajrával bejutott a döntőbe a magyar férfi kardcsapat a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott szinte végig hátrányban volt, a hetedik párharcban alakult ki a legnagyobb különbség, amikor az olaszok 32-24-re vezettek, de innen is volt visszaút.

Szilágyi, aki 1-5-tel kezdett Enrico Berre ellen, a kilencedik asszóban 11-4-re verte Luca Curatolit. Magyar szempontból 34-40-es állásnál kezdődött kettejük párharca, a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó fokozatosan zárkózott fel, és 43-43-nál egyenlített. Utána a 44. tust is bevitte, majd a következő akciónál már örült a továbbjutásnak, de a zsűri egyidejű támadást látott, így nem ítélt tust egyik félnek sem. A következő találatot Curatoli adta, ezzel 44-44-re alakult az állás, végül Szilágyi egylámpás találattal fejezte be a mérkőzést.

A friss egyéni világbajnok Szatmári, illetve Gémesi mínusz egyes, Szilágyi pedig a nagyszerű befejezéssel plusz hármas találataránnyal zárt.

A döntőben a dél-koreaiakkal vívnak majd a magyarok, ők ugyanolyan szoros, 45-44-es párharcban gyűrték le az Egyesült Államok válogatottját.

(Borítókép: MTI / EPA / Filip Singer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!