Média és kultúra

2018.07.16. 14:38

Új igazgató az M5 csatorna élén

Július 16-tól Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt programok, valamint kisebbségi- és határon túli műsorok főszerkesztője veszi át Magyarország legfiatalabb közszolgálati csatornájának irányítását.

Siklósi Beatrix sajtótájékoztatót tart a Jót tenni jó című jótékonysági kampányról 2017. november 10-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az indulását követő első, közel két esztendő a csatorna megerősödését volt hivatott elérni, míg a következő időszak legfontosabb feladata, hogy az M5 nemcsak értékes felülete, hanem meghatározója is legyen a magyar kulturális életnek, s mellette az oktatási és ismeretterjesztő televíziós produkcióknak – áll az MTVA sajtóközleményében.

Mint írják, az M5 országos csatorna a médiapiacon egyedülálló szerepet vívott ki magának a magyar és nemzetközi edukációs, ismeretterjesztő, tudományos, kulturális kínálatával.

Siklósi Beatrix Fotó: Zih Zsolt / MTVA

A csatorna új vezetője, Siklósi Beatrix szerint az M5 olyan kezdeményezése a 21. századi magyar közszolgálati televíziózásnak, amelyben

különös figyelmet kell fordítani anyanyelvünk megőrzésére és használatára, hagyományaink továbbadására gyermekeinknek és unokáinknak,

valamint az igényes szórakoztatás biztosítására a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarságnak.

„Sem magyarságunkról, sem nyelvünkről, sem kulturális értékeinkről, sem zsidó-keresztény gyökerű európaiságunkról nem mondhatunk le. Ezek szolgálata a mi küldetésünk”

– közölte az új M5-igazgató, és hozzátette: „Hamarosan bemutatjuk a teljes csatornát érintő új programunkat, amely sok tekintetben alapozni fog az eddig elért eredményekre.”

Siklósi Beatrix 1981 óta meghatározó személyisége a magyar médiának. Új megbízása mellett emblematikus műsorait, kiemelt projektjeit – köztük a közmédia jótékonysági műsorát, a Jónak lenni jó!-t tovább koordinálja.

Az eddigi vezető, Dér Ágnes a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nél folytatja pályafutását, a kisebbségi és határon túli főszerkesztői feladatokat Mucsányi János, a vallási főszerkesztőség vezetője veszi át Siklósi Beatrixtól.

Borítókép: Siklósi Beatrix sajtótájékoztatót tart a Jónak lenni jó című jótékonysági kampányról 2017. november 10-én.

Forrás: Balogh Zoltán / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!