Kinek a diktatúrája?

2018.07.16. 07:33

Szakács Árpád: próbálják félremagyarázni az állításaimat

Kiemelten figyelek arra, hogy ne menjek bele semmilyen vitába, tényeket írok le, hogy ki mit mondott korábban, és ennek ellenére mennyi állami támogatást kap – mondta egy tévéinterjúban Szakács Árpád. Az újságíró-történész Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozata az utóbbi hónapokban kicsit megbolygatta a magyar kulturális közéletet.

A Magyar Időkben publikáló szerző, aki írásaiban tételesen cáfolja azt az állítást, hogy jobboldali kulturális diktatúra lenne Magyarországon, az Echo Tv Bayer show című műsorában kiemelte: idáig senki sem cáfolta az állításait, inkább megpróbálják félremagyarázni őket.

Több jobboldalhoz köthető intézetnek bemutattam azt a gyakorlatát, hogy például transznemű előadókat turnéztat Európában, míg sokan mások még csak arra sem kapnak lehetőséget, hogy kiadják a könyveiket – mondta Szakács Árpád. Ennek oka, hogy a kulturális hálózatrendszereket ma is az MSZP-SZDSZ-hez köthető személyek birtokolják, akik mindmáig az olvashatatlan balliberális sztárszerzők könyveit propagálják – idézte fel.

Az újságíró a filmes világról is szólt. Úgy látja, milliárdos költségvetésből olyan filmeket forgatnak, amelyek senkit sem érdekelnek, amelyeket még a balliberális közönség sem nézi meg. Ennek ellenére e projektekre mégis milliárdokat költünk évente – tette hozzá.

Nehogy ne engedhessük meg magunknak, hogy egy Hunyadi-sorozatot filmre vigyünk, miközben a szomszédos országok azon vannak, hogy megcsinálják a saját történelmi filmjeiket – vetette fel az újságíró.

A teljes adást, amelynek második felében hallhatjuk a Szakács Árpáddal folytatott beszélgetést, itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!