Elismerés

2020.09.25. 13:36

Napút-díjat kapott Jankovics Marcell

Jankovics Marcell rajzfilmrendező kapta a 2020-as Napút-díjat – közölték a szervezők.

Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, grafikus áll kiállított rajzai előtt a Képpraxisok 2. című kiállítás sajtóbejárásán a Műcsarnokban 2019. december 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Napút folyóirat műhelyének díját 14. alkalommal adták át. Az elismeréssel minden évben a folyóirat szellemiségéhez közel álló szerzőket díjaznak több évtizedes irodalmi vagy tudományos életművükért.

A Napút-díj korábbi díjazottjai között volt Szepes Erika irodalomtörténész, Kiss Anna költő, Lászlóffy Csaba költő, Mohás Lívia pszichológus és író, Erdélyi István régész, Lászlóffy Aladár költő, író, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Katona Tamás történész, Bertalan Tivadar képzőművész, Doncsev Toso író, Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész és Suhai Pál költő is.

A Napút folyóirat közleménye szerint a díjnak rendhagyó módon idén két kitüntetettje is van. A másik díjazottnak októberben adják át az elismerést.

Borítókép: Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, grafikus áll kiállított rajzai előtt a Képpraxisok 2. című kiállítás sajtóbejárásán a Műcsarnokban 2019. december 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!