különleges kötet

2021.02.22. 16:01

Mesés receptkönyvvel köszönti a 85 éves Bodor Ádámot a Szépirodalmi Figyelő

A kötetben 35 szerző egy-egy, a Kossuth-díjas író írásművészete előtt tisztelgő mesés receptje olvasható.

Budapest, 2019. november 5. A Nemzet Művésze díjban részesült Bodor Ádám Kossuth-díjas író az átadóünnepségen a Pesti Vigadóban 2019. november 5-én. Az elismerést Czakó Gábor Kossuth-díjas író is átvehette. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Mesés receptkönyvvel köszönti 85. születésnapja alkalmából Bodor Ádám Kossuth-díjas írót, a nemzet művészét a Szépirodalmi Figyelő.

A kötetben 35 szerző egy-egy Bodor Ádám írásművészete előtt tisztelgő mesés receptje olvasható, amelyek akár a Verhovina madaraiban említett Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának – írja a könyv készítőinek MTI-hez eljutatott közleménye.

A különleges kötetből megtudhatja az olvasó, hogy a szederborhoz passzol-e a papagáj, hogy hol készítik a legízletesebb báránysikolylevest; fény derül a könnyű labodalevesek titkára, de tisztázódik az is, mit jelent, ha valaki nyehőcével álmodik.

A Receptek végnapokra című kötetet Vass Norbert és Vincze Ferenc szerkesztette, a könyvet Vincze Judit illusztrációi díszítik. A verses-novellás szakácskönyv szerzői között van mások mellett Babiczky Tibor, Cserna-Szabó András, Géczi János, Győrffy Ákos, Kiss Tibor Noé, Kollár Árpád, László Noémi, Márton László, Szécsi Noémi és Térey János is – olvasható a közleményben.

Borítókép: A Nemzet Művésze díjban részesült Bodor Ádám Kossuth-díjas író az átadóünnepségen a Pesti Vigadóban 2019. november 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!