pénzjutalom

2021.04.24. 18:10

Filléres emlékeink címmel indult pályázat zenekaros relikviákról

A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek magyar előadóihoz, a korszak könnyűzenei eseményeihez kapcsolódó relikviákat bemutató írások beküldésére buzdít új pályázatán A Volt egyszer egy beatkorszak blog.

Az NKA Hangfoglaló Programmal és a Hangőr Egyesülettel közös, Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várnak, amelyek ezerötszáz-háromezer leütés hosszúságban mutatják be a pályázó tulajdonában lévő plakátot, jelvényt, belépőjegyet, fotót, lemezborítót vagy egyéb tárgyat – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Mint írták, az egyéb kategóriába tartozhat például „szimatszatyor”, Ricse-kendő, tagsági igazolvány, aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy akár egy megsárgult levél.

A pályázat kapcsolódik az idén őszre tervezett, a rendszerváltozás előtti magyar könnyűzene és a vizualitás kérdéseit körüljáró konferenciához. A szervezők megfogalmazása szerint a szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a tárgy későbbi sorsát, netán azt, hogy őrzője számára miért képvisel különös értéket.

A pályázaton mindenki legfeljebb egy írásművel vehet részt. A pályázóknak három saját készítésű, a tárgyat több oldalról bemutató digitális fotót is mellékelniük kell írásukhoz. A legjobban sikerült szövegeket a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket a Hangfoglaló Program magyar könnyűzenei örökség megőrzését támogató alprogramjának kiadványaiból összeállított könyvcsomaggal díjazzák, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője pedig 50 ezer, 30 ezer és 20 ezer forintos jutalomban részesül.

A pályázatokat az [email protected] címre várják, a szövegeket Word-, a fotókat jpg formátumban. A legszínvonalasabb írásokat az eredményhirdetést követően közlik a blogon. Beküldési határidő: május 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!