átadás

2018.03.18. 22:05

Felszentelték a plébánia új épületét Tusnádfürdőn

A székelyföldi településen a vasárnapi mise után a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét is letették.

A helyi római katolikus egyházközség magyar állami támogatással vásárolt meg és alakított át plébániává egy korábbi banképületet. A Szent Anna tanulmányi házat pedig a lebontott régi plébániája helyén kívánja felépíteni.

Ünnepi köszöntőjében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára példaértékűnek tartotta, hogy

a tusnádfürdőiek a Ceausescu-diktatúra idején voltak képesek római katolikus templomot építeni.

„A rombolásra Önök építéssel, a reményvesztettségre hittel válaszoltak” – fogalmazott az államtitkár.

Potápi Árpád János arra kérte a székelyföldi fürdőváros lakóit, hogy folytassák az építkezést, és vegyenek részt az április 8-i választásokon. „Ne hagyjuk veszélybe kerülni azokat az eredményeket, amelyeket együtt értünk el, védjük meg közösen értékeinket, amelyekért őseink szívvel, lélekkel, szabadságharcosaink tűzzel, vassal küzdöttek!” – fogalmazott.

A tusnádfürdői plébánia új épületét, és a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét Tamás József, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye segédpüspöke áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!