Művészetek Völgye

2017.07.19. 07:54

Etno Ligetet és Etno Portát nyit a Néprajzi Múzeum

Egyedüli múzeumként vesz részt idén a Művészetek Völgye fesztiválon a Néprajzi Múzeum, amely július 21. és 30. között Taliándörögdön, az Etno Ligetben mindennap állandó programokkal és koncertekkel, az Etno Portán pedig vetítésekkel várja a vakációzókat.

Az Etno Ligetet a Néprajzi múzeum „közösségi lazítójának” szánja: az intézmény munkatársai ide elsősorban azokat várják, akik szívesen játszanak, táncolnak, alkotnak, ismerkednek a hagyományos népi kultúra értékeivel, régi mesterségekkel vagy a kortárs, nemzetközi kutatómunkák eredményeivel. Lesz moldvai, majd görög táncház, beszélgetések sámántárgyakról és a népi gyógyászatról, ezek mellett a múzeum baráti körének elnökével, Sebő Ferenccel is lehet majd találkozni. A zenés programokat minden nap Etno Jam, közös örömzenélés zárja.

Az Etno Porta a Néprajzi Múzeum archívumából kínál érdekes csemegéket, és a múzeum számára az Ötvenhatosok terén épülő új épület tervei is itt mutatkoznak be, miközben a Mesélő cipőbuxusok is érdekes történeteket tartogatnak a cipőkről.

A Néprajzi Múzeum egyike Európa legfontosabb szakmúzeumainak; a magyar népi kultúra felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékei mellett itt található az ország legnagyobb nemzetközi gyűjteménye, és az intézmény a kortárs kultúra kutatásának is fontos központja − emlékeztet a múzeum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!