középpontban a zene

2021.05.14. 19:10

Bartók Tavasz: Charlie, Bagossy Brothers, Aurevoir. is lesz

Ingyenes online koncertek szerepelnek az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek könnyűzenei kínálatában.

Horváth Károly, művésznevén Charlie védjegyévé vált, karcos hangján és örökzöld dalain generációk nőttek fel. Pályája kezdetén a Decca, az Olympia és a Generál frontembereként a hazai rock- és beatzene hőskorának meghatározó szereplője volt, miközben a Generállal külföldi színpadokon is számos fellépése volt.

Az énekes a nyolcvanas években külföldön dolgozott, majd 1990-es hazatérését követően a Tátrai Band tagjaként és szólóénekesként is sikeres lett. Zenei stílusában a blues, a dzsessz, a soul és a funky elegyedik, fülbemászó dalaival, igényes albumaival számos díjat nyert. A Bartók Tavasz keretében május 19-én látható koncertjén a legkedveltebb számok mellett új lemezének dalaiból is ízelítőt ad.

Május 22-én a Bagossy Brothers Company műsora látható a Bartók Tavaszban.

A Gyergyószentmiklósról indult csapat néhány év leforgása alatt az anyaország egyik legnépszerűbb zenekara lett a fiatal zenerajongók körében. Slágereik milliós megtekintéseket értek el a Youtube-on, eljutottak a teltházas nagykoncertekig, és visszatérő vendégei a hazai és határon túli fesztiváloknak. Fonogram-díjat kaptak Az év hangfelvétele, Petőfi Zenei Díjat pedig Az év zenekara, illetve Az év férfi előadója kategóriában, miközben a tagok rendszeresen vesznek részt fontos társadalmi kezdeményezésekben.

A zsámbéki és Zsámbék környéki tagokból álló, 2015-ben alakult Aurevoir. számos forrásból merítő zenéje az etno-beat megnevezést kapta, inspirációs forrásuk a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk.

Az Aurevoir. május 16-án látható koncertjének különlegessége, hogy a nyolcfős együtteshez az egyebek mellett a Fonó zenekar vezetője, Agócs Gergely és muzsikustársai csatlakoznak.

Bartók Béla születésének 140. évfordulóján indul a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. Az eseménysorozat nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, hanem Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét jeleníti meg a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, dzsesszen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül.

A Müpa szervezésében megvalósuló Bartók Tavasz részletes programjáról a www.bartoktavasz.hu oldalon található további információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!