értékes tartalom

2018.04.19. 17:15

250 ingyenes mesével ünnepel a díjnyertes magyar startup

Hároméves születésnapját és új oktatási programját ünnepli ezzel a lehetőséggel a BOOKR Kids.

Forrás: Shutterstock

A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon. Ma egy gyerek heti 18 órát tölt valamilyen képernyő előtt, ez 2,5 óra naponta. A BOOKR Kids ezt az időt szeretné megtölteni érdekes és értékes tartalommal, mesékkel, történetekkel, versekkel, mondákkal. Hidat építenek a könyvek és a digitális világ közé, olyan komplex meseélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami képes közelebb vinni őket a történetekhez, hiszen a saját terepükön szólnak hozzájuk. Miközben a szülőnek sem kell félnie, hiszen a BOOKR Kids egy 100 százalékban gyermekbarát, reklám-mentes platform.

A BOOKR Kids Mesetárában immár 250 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei a digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A bizonyítottan szövegértést segítő Mesetárat a Digitális Jólét központ akkreditálta és ajánlott pedagógiai módszertani csomagként népszerűsíti általános iskolák körében.

A “Mesék tanuláshoz” című polcon olyan tartalmak találhatóak, amelyek kifejezetten az alsó tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segítik. A Mesekönyv-applikáció tartalma jól illeszkedik mind a kerettantervi elvárásokhoz, mind az olvasókönyvekhez. A BOOKR Kids segítségével játékos formában fejleszthető a szövegértés, és felébredhet az olvasási kedv a gyermekekben.

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hétvégéjén, április 19. és 22. között, csütörtök reggeltől vasárnap éjjelig ingyenesen élvezhető a Mesetár mind a 250 meséje!

A Könyvfesztiválon a BOOKR Kids egyébként önálló standdal is jelen lesz, ahol mesetabletekkel, játékokkal, augmentált valóság megoldással és különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Forrás: BOOKR KIDS

Fedezze fel gyermekeivel játékos formában az olyan klasszikusokat, mint a A Kis herceg, A két lotti vagy a A Pál utcai fiúk, valamint ismerje meg az olyan kortárs műveket is, mint Erdős Virág vagy Lackfi János meséi, vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő megújult Mátyás Király sorozat.

A BOOKR Kids Mesetár ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból, az ingyenes hétvége után pedig egy-, három- és féléves előfizetésekkel érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!