Ingyenes

2023.05.02. 12:51

Kiállítás nyílik Budapesten a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából

A Magyar Honvédség múltjába, jelenébe és jövőjébe enged bepillantást a fővárosi Bálnában nyíló, 175 éves a magyar honvédség című kiállítás - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a tárlat megnyitóján.

Kiállítás nyílik Budapesten a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszélt, hogy új útra lépett a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, amikor arra vállalkozott, hogy nem hagyományos módon mutassa be a 175 éves Magyar Honvédség múltja mellett kiemelten a jelenét, és bepillantást adjon a jövőjébe is. 

TÖLL László; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; VARGHA Tamás
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j), Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b) és Töll László ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka (k) 
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A kiállítás megmutatja, hogy a honvédség ügye nem távoli, elvont és nehezen érthető tevékenység, hanem a mindennapi életünk része, már csak a szomszédban zajló orosz-ukrán háború miatt is, amely a biztonságérzetünket nagymértékben megváltoztatta 

- fogalmazott a miniszter.   

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, a kiállítás élményt ad, elvezet a huszároktól egészen 21. századi, digitális haderő mindennapjaihoz, hiszen megtekinthető egy Zalaegerszegen gyártott harci jármű, és harci robotkutyával is lehet találkozni.

A látogatók a legmodernebb eszközökkel is találkozhatnak
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A kiállítás május 9-től látogatható, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött - közölték a szervezők.

Résztvevők a kiállításmegnyitón
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában