Húsvét alkalmából

2023.04.09. 07:00

Ünnepi koncertek várják az érdeklődőket az Operaházban (videó)

Húsvétvasárnap Richard Wagner Parsifalját, míg a Húsvét Mascagnival program részeként húsvéthétfőn a Messa di Gloria és a Parasztbecsület koncertszerű változatát tűzi műsorára a Magyar Állami Operaház.

Részlet Richard Wagner Parsifaljából

Forrás: Magyar Állami Operaház

Richard Wagner Parsifalját Almási-Tóth András művészeti igazgató tavaly bemutatott rendezésében április 9-én és 14-én is műsorára tűzi az opera.  

Wagner utolsó zenedrámája Kovácsházi István (Parsifal), Kálmándy Mihály (Amfortas), Rácz István (Titurel), Bretz Gábor (Gurnemanz), Kálmán Péter (Klingsor) és Szántó Andrea (Kundry) főszereplével lesz látható, az opera zenekarát, énekkarát és gyermekkarát Kocsár Balázs főzeneigazgató dirigálja. 

Április 10-én Pietro Mascagnitól a Messa di Gloria és a Parasztbecsület csendül fel. A Messi di Gloria szólista szerepeit Fekete Attila és Kelemen Zoltán éneklik.

Mint írják, Mascagni a Parasztbecsülettel robbant be váratlanul az operaéletbe. A szicíliai faluban játszódó, tragikus végkimenetelű féltékenységi drámában a mindennapi hősök saját, fékezhetetlen szenvedélyük áldozatává válnak. A koncertszerű előadás szereplőit Fekete Attila (Turiddu), Gál Erika (Santuzza), Németh Judit (Lucia), Kelemen Zoltán (Alfio) és Mester Viktória (Lola) keltik életre. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát mindkét produkcióban Kesselyák Gergely első karmester irányítja - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában