Jótékonysági program

2022.12.16. 13:07

Hátrányos helyzetű gyerekek nézhetik meg A diótörőt az Operaházban

Ezer nehéz anyagi körülmények között élő gyereket látnak vendégül december 18-án az MKB Karácsonyi Gyermekgála keretében. Az előadást uzsonna és ajándékozás követi.

A diótörő című mesebalett előadása a Magyar Állami Operaházban 2015. december 11-én. A Magyarország karácsonya elnevezésű rendezvényen állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek nézhették meg a darabot

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén is megszervezi az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja ezúttal is Csajkovszkij Diótörője lesz – áll az NGYSZ csütörtöki közleményében. A programnak idén ismét a Magyar Állami Operaház ad otthont, ahol az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat vendégül látja a vidéki városokból, falvakból, a fővárosból, valamint Erdélyből és a Felvidékről érkező gyerekeket.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 23 éve szervezi meg partnereivel együttműködve jótékonysági programját, amelynek keretében eddig mintegy 27 000 gyerek számára tette lehetővé, hogy megnézhesse a klasszikus karácsonyi darabot – tájékoztatott az MTI.

Az E.T.A. Hoffmann karácsonyi meséjéből született balettet 2015-ben mutatta be a Magyar Nemzeti Balett Wayne Eagling és Solymosi Tamás balettigazgató új koreográfiájával. A főbb szerepeket Felméry Lili, Taran Dumitru, Melnyk Vladyslav és Radziush Mikalai táncolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában