Jubileumi koncert

2022.08.01. 16:30

A Mandoki Soulmates világsztárokkal lép fel a budai várban

Harmincéves fennállását jubileumi koncerttel ünnepli Budapesten a Mandoki Soulmates. A Leslie Mandoki által vezetett supergroup a budai várban, a Szentháromság téren lép fel augusztus 19-én.

A magyar zenész-producer társaságában számos világsztár lép színpadra, köztük Al di Meola, Mike Stern, Richard Bona, Cory Henry, Nick van Eede, Randy Brecker, Till Brönner és Tony Carey. A zenekart a fiatal magyar-német szaxofonos, Max Merseny, az indiai szitárvirtuóz, Deobrat Mishra és az olasz dzsesszharmonikás, Fausto Beccalossi egészíti ki – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő Leslie Mandoki pályafutása során volt a Dschinghis Khan együttes tagja, Angela Merkel német kancellár kampányának zenei igazgatója, Disney-filmek, német és amerikai tévéfilmek zeneszerzője, a Bayern München és a Volkswagen-Audi-Porsche konszern zenei vezetője és tanácsadója.

SZAKCSI LAKATOS Béla;
Budapest, 2021. augusztus 21. Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész a Mandoki Soulmates ingyenes lemezbemutató koncertjén a budapesti Szent István-bazilikánál 2021. augusztus 21-én. A Németországban élõ zenész-producer, Leslie Mandoki új albumát Bartók Béla zenei öröksége ihlette. Az Utopia for Realists/Hungarian Pictures címû Blue-ray/DVD szeptember 24-én jelenik meg világszerte, emellett a százperces Bartók-szvit elérhetõ lesz dupla CD-n és dupla vinylen. MTI/Balogh Zoltán
Forrás: Balogh Zoltán

1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmates-t, amelynek a kezdetektől a mai napig tagja Randy Brecker, Ian Anderson (Jethro Tull), Al Di Meola, Mike Stern, Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), Bill Evans (Miles Davis Band), Bobby Kimball (Toto), Peter Maffay, Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Sibenberg és John Helliwell (Supertramp). A Soulmates-beli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót.

Leslie Mandoki lemezproducerként is aktív, München melletti, négy évtizeddel ezelőtt alapított stúdiójában Chaka Khan, Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush lemezein dolgozott.

A Mandoki Soulmates legutóbbi lemezét, a Hungarian Pictures/Utopia for Realists című albumot tavaly szeptemberben mutatták be. 

A mostani, augusztus 19-i jubileumi koncerten a nemzetközi sztárok mellett hazai előadók is fellépnek, köztük lesz Szakcsi Lakatos Béla.

 A koncert a Szent István-napi ünnepségsorozat részeként ingyenesen látogatható.

Borítókép: Mike Stern dzsesszgitáros (b), Al Di Meola gitáros (j) és Leslie Mandoki (k) a Mandoki Soulmates ingyenes lemezbemutató koncertjén a budapesti Szent István-bazilikánál 2021. augusztus 21-én. A Németországban élő zenész-producer, Leslie Mandoki új albumát Bartók Béla zenei öröksége ihlette. Az Utopia for Realists/Hungarian Pictures című Blue-ray/DVD szeptember 24-én jelenik meg világszerte, emellett a százperces Bartók-szvit elérhető lesz dupla CD-n és dupla vinylen. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában