Viszonylagos öröklét

2022.05.14. 14:30

Ötödik alkalommal rendezik meg a Nemes Nagy Ágnest bemutató irodalmi estet

A beszélgetésben szóba kerül a költő családja, istenvágya, agnoszticizmusa, a „csak jó” kérdése és a kései prózaversek.

Május 19-én 5. estjéhez érkezik a 100 éve született Nemes Nagy Ágnest bemutató irodalmi rendezvénysorozat. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének 100. évfordulójának a tiszteletére hozta létre az eseménysorozatot.

Viszonylagos öröklét – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető-sorozat a MOMkult partnerségében 2022 során minden hónapban várja a közönséget. Minden alkalommal egy-egy irodalmár, színművész vagy zenész mutatja be szakmai és személyes aspektusokból a Nemes Nagy Ágneshez fűződő kapcsolódását. A centenáriumi sorozatban helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök, úgy mint a film, színház, gyerekirodalom, háború, szerelem és barátság, valamint mindezek elegye.  

A sorozat 5. rendezvényére 2022. május 19-én, csütörtökön este 19 órakor kerül sor a MOMkult szabadtéri kertjében. A házigazda Juhász Anna irodalmár vendégei Schein Gábor irodalomtörténész, Molnár Piroska színművész, Rudolf Péter színművész és Járai Márk zenész, énekes lesznek. 

Az irodalmi est fókuszába a „privát” Nemes Nagy Ágnes és egyes verscsoportjai kerülnek. Ilyen lesz például az Ekhnáton-ciklus, ami önmagában is egy különálló mű az egészen belül, és lezár egy pályaszakaszt. A beszélgetésben szóba kerül a költő családja, istenvágya, agnoszticizmusa, a „csak jó” kérdése, a kései prózaversek, és az is, hogy hogyan váltják fel a korábbi monológok helyét a dialógusok.

Az eseményre jegyet online lehet vásárolni, a programokról további információ a rendezvény Facebook-oldalán olvasható.

Borítókép: Fortepan / Hunyady József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában