Gyász

2022.05.10. 06:59

Elhunyt Szmodis Imre karikaturista

Életének 58. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Szmodis Imre karikaturista, a Füles állandó munkatársa – közölte a rejtvénymagazin hétfőn a közösségi oldalán.

A szerkesztőség bejegyzése szerint Szmodis Imre rajz–földrajz szakos tanárként végzett Szegeden. Első karikatúrái a Ludas Matyi és a Hócipő hasábjain jelentek meg – írja a Magyar Nemzet

Később az egyre ismertebbé váló rajzolót olyan napilapok kezdték foglalkoztatni, mint a Pesti Hírlap, a Magyar Nemzet, az Esti Hírlap, a Kurír, a Mai Nap vagy a Népszabadság. Alapítója volt a Pesti Veréb című humormellékletnek, majd többek között a Pesti Vicc, a Kretén, a Forog az idegen, a Pistike és a Móricka meghatározó alkotójává vált.

Imre 2010 óta dolgozott a szerkesztőségünknek, és az elmúlt évtizedben jellegzetes humorú, kedves »csupaorr«-figurái, karikatúrái a Füles rejtvénylapcsalád kiadványainak állandó szereplőivé váltak

– búcsúzott kollégájától a lap.

Borítókép: Szmodis Imre karikaturista, a Füles állandó munkatársa / Füles rejtvénymagazin / Facebook
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában