Médiatanács

2022.03.03. 12:37

Helyi és körzeti rádióknak írtak ki 360 milliós keretösszegű pályázatot

Hírműsorok, közérdekű szolgáltató- és tematikus magazinműsorok készítésére pályázhatnak négy fordulóban helyi és körzeti rádiók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa támogatási programjának 360 millió forintos keretösszegére.

Az első fordulóban a pályázat beadásának határideje március 31., az igényelhető maximális támogatás hírműsoroknál tízezer, a másik két műsortípusnál ötvenezer forint adásonként – tájékoztatta a médiatanács csütörtökön az MTI-t.

Közölték azt is, hogy a testület elfogadott egy vizsgálati eredményt a látássérülteket segítő audionarráció ellenőrzéséről. Kiderült, hogy az akadálymentesítési kötelezettség alá tartozó szolgáltatások – az RTL Klub, a TV2 és a Duna Televízió – mind adtak így műsorokat. Jellemzően egy-egy saját gyártású sorozat aktuális epizódját látták el narrációval, de mozi- és tévéfilmekhez is biztosítottak segédletet. Bár stílusban és pontosságban a csatornák akadálymentesítési gyakorlata különbözött, a narráció mindhárom szolgáltatónál követhető volt – állapították meg.

A Duna TV a vizsgált műsorórák kiemelkedően magas, több mint 18 százalékát látta el audionarrációval a vizsgált negyedévben – emelték ki.

Kitértek arra is, hogy a körzeti vételkörzetű Nyíregyháza 100,5 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó „EURÓPA RÁDIÓ” Nonprofit Közhasznú Kft.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában