Költészet

2022.02.25. 15:00

Április 30-ig lehet nevezni a VII. Nemzeti VERSenyre

Az idén is meghirdeti a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó- és versklipversenyét, a Nemzeti VERSenyt, amelyre április 30-áig várják a nevezéseket.

Jelentkezni három olyan verssel lehet, amely – nem magánkiadású – kötetben, antológiában vagy neves(nyomtatott vagy online) irodalmi folyóiratban jelent meg – tájékoztatta a Magyar Versmondók Egyesülete csütörtökön az MTI-t.

Nevezni lehet Jókai Anna, Nemes Nagy Ágnes, Illyés Gyula vagy Kisfaludy Sándor verseivel, születési évfordulójuk alkalmából, valamint más klasszikus magyar költők szabadon választott költeményével, és egy kortárs magyar szerző szabadon választott versével. Az elődöntőbe a kiválasztott mű elmondását kell videón rögzíteni és beküldeni.

A verseny első két fordulóját online lehet követni, a zsűri mellett a közönség szavazata is számít. Akik a döntőbe kerülnek, azoknak a versklipjeik vetítése mellett két verset kell előadniuk a Nemzeti Színházban október 15-én és 16-án, a közönség előtt zajló szuperdöntőn, amelyet élőben közvetítenek a Nemzeti VERSeny Facebook-oldalán. A legjobb előadók a komoly pénzjutalmak mellett értékes díjakban részesülnek.

A VERSeny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által és a kulturális identitás erősítése – áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában