Pályázat

2021.12.20. 16:30

Meghirdették a Móricz-ösztöndíjat

Az ösztöndíj összege bruttó 200.000 forint havonta.

Meghirdette a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) az idei Móricz-ösztöndíjat, amelynek időtartama a 2022. január 1-je és 2022. december 31. közötti időszakra szól. Az ösztöndíjat legfeljebb 13 személy nyerheti el - közölte a PIM hétfőn.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából kiírt pályázat azon fiatal írók, irodalmárok részére szól, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást. Az ösztöndíj célja, hogy a tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotótevékenységhez 

- olvasható a közleményben.

A pályázaton azok az 1982. január 1-jét követően született alkotók indulhatnak, akik már publikáltak színvonalas szakmai orgánumokban és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban. Publikált kötet megléte előnyt jelent.

Korábbi Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjukat és a korhatárnak még megfelelnek. PHD-témával vagy drámaírói tevékenység támogatására nem lehet pályázni.

A pályázatot a PIM által felkért szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről vagy visszavonásáról, a részbeszámoló és a beszámoló elfogadásáról a kuratórium dönt.

Az ösztöndíj összege bruttó 200.000 forint havonta.

     

Bővebb információk a pályázatról a www.pim.hu weboldalon találhatók.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában