Intim topográfiák

2021.11.09. 12:23

Stein Anna Párizsban készült festményeiből nyílik kiállítás

Stein Anna (1936-) korai, Párizsban készült festményeiből nyílik kiállítás pénteken a pécsi Modern Magyar Képtárban – közölte a kiállítóhelyet fenntartó Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A közgyűjtemény tájékoztatása szerint

a Képtári tárlatok pécsi műbarátoknak című sorozat keretében november 12-én 15 órakor megnyíló és január 31-ig látogatható tárlat kapcsán bemutatják az alkotó önéletrajzi könyvét is.

A JPM ismertetése szerint a kiállításon a francia lírai absztrakció irányzatába sorolható alkotások tekinthetők meg, amelyek a fények és színek finom átmeneteivel, a motívumok egymásba hajló vonalaival többértelmű formákat hoznak létre.

Kiemelték, hogy

az alkotó korai képei sok évtizeden át a Stein Anna párizsi műtermében és raktárában voltak, s most láthatja őket először a közönség.

Az Intim topográfiák című tárlat hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között a tekinthető meg a Modern Magyar Képtárban Papnövelde utca 5. szám alatti épületében Pécsen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!