Képező

2021.10.03. 13:52

Megnyílt a Margit negyed első kulturális helyszíne

Csoportos kiállítással nyílt meg csütörtökön a Margit negyed első kulturális színtere, a Képező művészeti közösségi tér a Keleti Károly utcában.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Képező egy multifunkcionális tér kíván lenni, amelynek célja a képzőművészet népszerűsítése különböző célcsoportok számára, képzőművészet-alapú programokon, foglalkozásokon és eseményeken keresztül – közölte az MTI-vel a frissen nyílt intézmény.

„A Képezőben képzőművészet-alapú foglalkozásokat, előadásokat tartunk gyermekek és felnőttek részére, kiállításokat és összművészeti programokat szervezünk. A saját módszertanunk alapján kidolgozott képzéseken a képzőművészetet mint eszközt vonjuk be foglalkozásainkba. Célunk, hogy a gyerekek megszeressék a művészetet, ismerjék az emblematikus alkotásokat, tudják azokat korokhoz, alkotókhoz, stílusokhoz kötni, és hogy előbb-utóbb aktív múzeumlátogatók legyenek”

– idézi a közlemény az alapítókat, Bada Évát, Csiszár Beatrixot és Pénzes Borókát.

Első alkalommal a Képező a Budapest Art Mentor program hagyományos évzáró kiállításának, a Felfedezők 4.0-nak ad helyet. A több éve futó, menedzsmentközpontú képzés tizennégy művészének csoportos kiállításán az alkotók legfrissebb munkái láthatók; a tárlathoz kapcsolódó események a Budapesti Őszi Fesztivál programkínálatában is szerepelnek – közölték a szervezők.

A Képező első kiállítása november 19-ig látogatható, szerdától szombatig.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!