közös felhívás

2021.09.18. 14:21

Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot

Az MTVA Toldi Miklós legendás történetét életre keltő, 13 részes animációs produkciójának premiere alkalmából hirdette meg a pályázatot.

Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot, az új kiírás szerint az érdeklődők szeptember 26-ig jelentkezhetnek a videós megmérettetésre – tudatta az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

Mint a közlemény felidézi, a közmédia Toldi Miklós legendás történetét életre keltő, 13 részes animációs produkciót készített egyedi, kézzel rajzolt technikával a Kecskemétfilm Kft. műhelyében.

Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először vasárnaptól.

Az animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg, a cselekményben maga a költő kalauzolja végig a nézőket.

A premier alkalmából az MTVA meghirdette a Mondj verset a nagyival! című pályázatot, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet videó formában.

Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát.

„Jankovics Marcell olyan mély művészi alázattal fogta meg a költeményt, hogy megmaradt a kulturális értéke és a mai generációk számára is fogyasztható, közel hozott feldolgozást láthatunk, az eredeti Arany szövegekkel. Az animációs sorozat ezáltal hidat tud képezni a nemzedékek között” – idézi az összegzés a Toldi-adaptáció jelentőségéről Medveczky Balázst, a Duna Televízió csatornaigazgatóját, aki hozzátette: „örömünkre szolgál, hogy a premier apropójából a fiatal és az idős korosztályt most egy közös felhívással tudjuk megszólítani. Bízunk benne, hogy olyan nívós pályaművek érkeznek, amelyek értéket képviselnek, és méltó módon őrzik meg a 19. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának emlékét”.

Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a nemzedékek közti kapcsolatok szorosabbra fűzése.

A felhívás részletei megtalálhatók a www.mediaklikk.hu weboldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!