fókuszban a beporzók

2021.09.27. 17:50

Díjazták az Agrárminisztérium meseíró pályázatának legjobbjait

Rekordszámú, több mint 900 pályamű érkezett az Agrárminisztérium (AM) Mesék a Zümmögő birodalomból című meseíró pályázatára, a beérkezett munkák közül 70-et választott ki a zsűri, amelyeket online mesekönyv formájában jelentet meg a minisztérium – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A zsűri által legjobbnak ítélt munkák szerzőinek László Tibor Zoltán, a tárca környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át az elismeréseket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A felhívásra több korcsoportban – óvodástól a középiskolásig – jelentkezhettek diákok és pedagógusok egyaránt.

A pályázattal a beporzók fontosságára kívánta felhívni a figyelmet az agrártárca.

A helyettes államtitkár a díjátadón elmondta: az érdeklődők az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén is ízelítőt kaphatnak a díjazott mesékből. A közönség október 9-én, a B pavilon gyermekfoglalkoztató színpadán hallgathat meg egy meseválogatást.

A meseíró pályázat eredménye a kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!