Cirkuszművészet

2021.08.23. 11:10

Kiválasztották az év legkiemelkedőbb artistáját

Első alkalommal adták át a Fővárosi Nagycirkusz díszelőadásán a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által idén alapított Karádi-díjat.

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Nagy Attila

Az artista szakma döntött, Nagy Ferenc 2021. kiemelkedő magyar artistája, vagyis a Karádi-díj első díjazottja. A Tihany Életmű és a Porond Ifjú Csillaga-díjakkal egyenrangú Karádi-díjat Borsós Beáta, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ ügyvezető igazgatója és Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője adta át.

Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az artista szakma jelölt a díjra. De még nagyobb meglepetés volt, hogy végül én kaptam az elismerést. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani partneremnek és kedvesemnek, Németh Zsófiának, aki nélkül nem tartanék itt – osztotta meg Nagy Ferenc a díjátadó után.

A Kristóf Krisztián, Kőműves Tibor, Richter Flórián, Simet László és Fekete Péter alkotta zsűri öt artistaművészt javasolt a Karádi-díjra. Az öt legtöbb jelölést kapó művészre, Dittmár Laidora, Donnert Kathy-re, Füzy Anitára, Nagy Ferencre és Richter Kevinre a Cirkuszművészeti Szakmai Kártya birtokosai szavazhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!