országos esemény

2021.06.24. 12:15

Ünnepel a múzeumi ágazat a Múzeumok éjszakáján

Június 26-án a Múzeumok éjszakáján több mint háromszáz helyszínen mintegy kétezer program várja az érdeklődőket a fővárosban és vidéken.

Szombathely, 2019. június 22. Fényfestés a szombathelyi Savaria Múzeum homlokzatán a Múzeumok éjszakáján, 2019. június 22-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

„Immár tizenkilencedik alkalommal szervezték meg ezt a fesztivált, amely

az első országos jelentőségű kulturális esemény a pandémia, az újranyitás után Magyarországon

- mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Mint kifejtette, a múzeumok dolgozói a járvány idején, az elmúlt több mint egy évben is komoly munkát végeztek, új kiállításokat szerveztek. Fekete Péter kitért arra, hogy az 1500 forintért kiváltható karszalaggal idén is annyi múzeumot lehet meglátogatni június 26-án, amennyi kora délutántól hajnali 2-ig belefér.

”A jegyár ahhoz a múzeumhoz kerül, ahol azt az érdeklődő kiváltja, a többi intézmény pedig a karszalaggal befogadja a látogatókat. Számos családi és gyerekprogram lesz, az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint családtagjaik pedig ingyen látogathatják a rendezvényeket„

- hangsúlyozta az államtitkár.

Fekete Péter beszámolt arról, hogy vannak városok, amelyek igazi népünnepéllyé varázsolják a fesztivált, Szolnokon például több tucat rendezvény működik együtt a Múzeumok éjszakájával. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány miatti biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak, a programok csak oltási igazolvánnyal, kiskorúak esetén oltási igazolvánnyal rendelkező családtaggal látogathatók.

Részletes tudnivalók a muzej.hu honlapon, illetve a Múzeumok éjszakája applikáción találhatók.

Borítókép: fényfestés a szombathelyi Savaria Múzeum homlokzatán a Múzeumok éjszakáján, 2019. június 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!