Zene

2021.06.27. 07:16

Erdélyben és Bukarestben koncertezik a Borbély-Dresch Quartet

Bukarestben és két erdélyi helyszínen is fellép a Borbély-Dresch Quartet, amely a román fővárosban a 2. Bukaresti Magyar Jazznapokat zárja – közölte csütörtökön a bukaresti Magyar Kulturális Intézet.

A bukaresti Magyar Kulturális Intézet 2019-ben Bukaresti Magyar Jazznapok címen új programot indított, amely az intézet harmadik jelentős fesztivál jellegű eseménye, a Bukaresti Magyar Filmhét és a Magyar Zene Fesztivál mellett.

A magyarországi dzsesszmuzsikusok az elmúlt két évtizedben a folyamatos koncertturnéknak köszönhetően ismertté váltak Erdélyben, de román szervezésű fesztiválokra is gyakran hívnak magyar együtteseket. A Bukaresti Magyar Jazznapok célja az, hogy a román fővárosban is bemutassák a magyar dzsessziskolát és annak képviselőit, megismertessék oktatói munkájuk eredményét is.

A 2020-ra tervezett 2. Bukaresti Magyar Jazznapoknak a zárókoncertjét június 26-án tartják a koronavírus-járvány miatt. Ezen a Borbély-Dresch Quartet lép fel, amely a magyar etnodzsessz két legnevesebb és legelismertebb fúvósának, Borbély Mihálynak és Dresch Mihálynak a közös zenekara.

Az együttes két erdélyi helyszínen is fellép szintén az intézet és helyi partnerek közös szervezésében. Június 25-én Sepsiszentgyörgyön az unitárius templomban láthatta az együttest a székelyföldi közönség, majd június 27-én a HÍD-Szebeni Magyarok Egyesülete által szervezett Hungarikum Napok nyitórendezvényén a nagyszebeni filharmónia színpadán is fellépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!