Hagyományőrzés

2021.04.07. 14:11

Online rendezik a népviseletek napját április 24-én

Online rendezik az Egy nap népviseletben – Népviselet napja programot április 24-én.

Matyó népviseletbe öltözött népitáncosok az Országos népművészeti kiállítás regionális tárlatának megnyitóján Mezőkövesden 2020. augusztus 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A felhívás szerint április 24-én öltsük magunkra viseleteinket vagy viseljük azok egyes elemeit, kiegészítőit a saját és családunk örömére. Készítsünk fotót és osszuk meg a közösségi média felületein a hashtag nepviseletnapja és a hashtag egynapnepviseletben mondattal – közölték a szervezők.

Az elkövetkező hetekben a Pompás Napok csapata olyan, otthon is kivitelezhető ötletekkel szolgál majd, amelyek azok számára is csatlakozási lehetőséget biztosítanak, akiknek nincs saját viseletük.

A népviseletek motívumaiból kiindulva „csináld magad” megoldásokat kínálnak a Pompás Napok – Népviselet Napja blog oldalon.

A közös készüléshez és a viseletben készült fotók megosztásához a Népviselet Napja – 2021 Facebook csoport és az Egy nap népviseletben – Népviselet Napja – 2021 Facebook esemény szolgál. A szervezők együttműködő közösségek megkereséseit is várják az [email protected] címen. Az immár hetedik alkalommal megvalósuló program célja, hogy felhívja a figyelmet határokon is átívelő közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére.

A kezdeményezéshez évről évre egyre több intézmény, helyi közösség és vállalkozás csatlakozik határon innen és túl, az elmúlt hat évben több mint 15 országból több ezren vettek részt.

Borítókép: Matyó népviseletbe öltözött néptáncosok az Országos népművészeti kiállítás regionális tárlatának megnyitóján Mezőkövesden 2020. augusztus 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!