Streamsorozat

2021.01.22. 10:00

Folytatódnak az Opera online műsorai

A pénteki MaszkaBál műsorában Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton lép színpadra, az Opera Otthonra fizetős streamsorozata a Szöktetés a szerájból bemutatójával folytatódik.

Forrás: Shutterstock

A pénteki MaszkaBál műsorában Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton válogatnak kedvenc áriáikból és duettjeikből Verditől Wagneren át Kodályig, de intermezzóként egy Chopin-mű is felcsendül Dallos Erika zongorakísérő előadásában.

Vasárnap 20 órától a fiatal operaénekes házaspár, Szemere Zita és Biri Gergely ad áriaestet, amelyben Mozart, Donizetti és francia szerzők műveiből válogatnak, zongorán kísér Tóth Sámuel Csaba közölte a dalszínház csütörtökön.

Az Opera Otthonra közelmúltban indult fizetős szolgáltatásában Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékának Erkel színházi új produkcióját egyszeri alkalommal, folyamatos közvetítésben lehet megtekinteni a jegy.hu-n szombaton 19 órától Vecsei H. Miklós rendezésében.

A produkció főszerepeit Miklósa Erika (Konstanze), Rácz Rita (Blonde), Balczó Péter (Belmonte), Szerekován János (Pedrillo), Gábor Géza (Osmin) és Wunderlich József (Szelim basa) alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karvezető: Csiki Gábor) Halász Péter vezényli.

Január 25-én 20 órától a Tercett-Trió jelentkezik énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióival, a barokktól a 21. századig ízelítőt adva a különböző korok muzsikáiból.

Az ingyenes közvetítések újabb adásai a Facebookon és az Origón érhetők el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!