füveskönyv

2020.11.20. 11:00

Megjelent Böjte Csaba legújabb kötete

„Öt hét Böjte Csaba ferences szerzetessel. Több ezer kilométer utazás Erdélyben, útközben beszélgetések az életről, halálról, hitről, szolidaritásról és nagyon sok mindenről, ami a ma emberét foglalkoztatja” – írta a kötethez kapcsolódóan a szerző, Csender Levente.

"Ha Isten hitt bennünk, akkor nekünk is hinni kell saját magunkban!"

Forrás: Facebook / Böjte Csaba

„Így lett a kilométerekből belső utazás, és így született meg útközben Csaba testvér füveskönyve.

Kipróbált gondolatok, amelyek megtisztítják az ember lelkét, öntudatra ébresztik, megvigasztalják, reményt, kapaszkodót adnak az egyre zajosabbá váló világunkban.

Elmélkedések a ma emberéről, örök érvényű és friss gondolatok, gyakorlati tanácsok arról, hogy milyennek kellene lennünk, hogy boldogabbak legyünk, és mit kellene cselekednünk, hogy ez a világ jobb és élhetőbb legyen”tette hozzá Csender Levente.

Csaba testvér videóüzenete a könyv megjelenése alkalmából:

„Hagyni kell, hogy a sérülések begyógyuljanak. Azt mondják, hogy ha egy csont eltörik és összeforr, a forradásnál erősebb lesz, mint máshol. Sajnos nincs módom a múltat eltörölni, de azt gyakran mondom, hogy ne búsulj, mert ami nem öl meg, az megerősít.

Fel a fejjel, s nézz előre, mert aki hátra néz, és úgy biciklizik, az jó nagyot fog esni. Jegyezzük meg Micimackó bölcsességét! Azt mondta Malackának: miért nézel hátrafelé, mi nem arra megyünk”

– Böjte Csaba.

CSENDER LEVENTE (sz. 1977) József Attila-díjas író. Számos hazai és határon túli folyóiratban publikál; angol, spanyol, szlovák és román nyelven is jelentek meg novellái. Első kötetét (Zsírnak való, 2003) további öt novelláskötet és egy mesekönyv követte (A különleges Meditittimó kalandjai, 2019).

BÖJTE CSABA (sz. 1959) ferences rendi szerzetes. Az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány Erdélyben élő nehéz sorsú gyermekeket karol fel. Számos, az alapítvány működtette otthonban biztosítanak jobb életkörülményeket, tanulási lehetőséget a mélyszegénységből érkező gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!