felhívás

2020.02.14. 19:21

Alkosson együtt a Szentendrei Művésztelep művészeivel!

MANK Festőműhely néven invitálja rendszeres alkotásra a festészet és a rajz iránt érdeklőket a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Forrás: Shutterstock

A Szentendrei Régi Művésztelep alkotóival közösen, autentikus környezetben elevenedhetnek fel a Nagybányai és a Szentendrei Iskola hagyományai. A nagy elődök tapasztalatain alapuló rajz- és festészeti szabadiskolai foglalkozásokat a művészek egyéni pedagógiai, szakmai munkája segíti – írja a Kultúra.

A tanulók kiváló kortárs festőművészek, képzőművészek vezetésével sajátíthatják el a klasszikus festészeti és rajztechnikákat. Emellett a kortárs művészet rajzi, festészeti, képzőművészeti eszközeinek használatával is megismerkedhetnek a gyakorlatban.

A szabadiskolai foglalkozások résztvevői a tudásszintjükhöz, gyakorlati tapasztalatukhoz és igényükhöz alkalmazkodó feladatokkal fejlődhetnek. A foglalkozások során a térábrázolás (perspektíva) alapjain keresztül a csendélet, a tájkép, a portré, az akt klasszikus ábrázolási módjaival, realista, modernista, vagy avantgárd irányzatok alkotói elveivel, módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Ki jelentkezhet és kiknek ajánlott?

A kurzusra jelentkezhet minden, a 13. életévét 2020-ban már betöltött fiatal és felnőtt, aki szeretne rajzolni és festeni tanulni. Javasoljuk továbbá minden olyan érdeklődőnek, aki valamilyen képző- vagy iparművészeti intézményben tervez művészeti tanulmányokat folytatni, vagy aki szeretne művészeti mentorok segítsége mellett egyéni úton fejlődni.

Hol, mit és kitől tanulhatnak a résztvevők?

A foglalkozásokat a Szentendrei Régi Művésztelep ismert és elismert művészei vezetik (minden alkalmat egy-egy művész): Buhály József, Knyihár Amarilla és Martin Henrik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!