pályakezdők támogatása

2020.01.29. 14:58

Pályázatot hirdetett fiatal fotó- és iparművészeknek a MANK

Az ösztöndíjak egy éven át havi bruttó 200-200 ezer forintos összegű támogatást biztosítanak, és kiállítási lehetőséget is kapnak a nyertesek.

A Kozma Lajos kézműves-iparművészeti és a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjra február 21-ig várja a 35 éven aluli, fiatal művészek pályázatát a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK).

A MANK megújult honlapján várja a jelentkezéseket. A két ösztöndíj egy éven át havi bruttó 200-200 ezer forintos összegű támogatást biztosít a fiatal a művészeknek. Az ösztöndíj legfeljebb három alkalommal nyerhető el. Az anyagi támogatáson túl az ösztöndíjasok kiállítási lehetőséget is kapnak, hogy munkáikat bemutathassák.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el.

A Kozma Lajos kézműves-iparművészeti ösztöndíjat 1987-ben alapították azért, hogy segítséget nyújtson a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges kézműves-iparművészek pályakezdéséhez, alkotómunkájához, művészi fejlődéséhez.

Az 1991-ben Pécsi József fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal fotóművészek, fotóriporterek és alkalmazott fotográfusok pályakezdését, szakmai fejlődését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!