Koncert

2020.01.07. 13:06

A Budapest Jazz Orchestra a Zeneakadémián lép fel (videó)

A formációt a minap az év legjobb hazai big bandjének szavazták meg.

Forrás: YouTube

A Zeneakadémia nagytermében lép fel a Budapest Jazz Orchestra. A minap az év legjobb hazai big bandjének megszavazott formáció január 13-án hétfőn Várdai István csellóművész koncertjén működik közre.

Évek óta terveztük, hogy fellépünk Várdai Istvánnal, most végre sikerül. Az est során Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyművét fogjuk együtt előadni, amely csellóra és klasszikus fúvószenekarra íródott, utóbbi helyett most big band fog szólni, pontosan megegyező létszámban, néhány hangszer kiváltásával

mondta Kollmann Gábor szaxofonos, a Budapest Jazz Orchestra vezetője az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Mint megjegyezte, óriási kihívást jelent az idén 22 éve alakult zenekara számára, hogy egy másik műfajban, magas színvonalon tudják megmutatni magukat.

A január 13-i Várdai István-est bevételét jótékony célra, az autizmussal élők segítésére fordítják.

Kollmann Gábor kitért arra, hogy a Zeneakadémia-beli koncertet megelőző napon, január 12-én vasárnap a Budapest Jazz Clubban lépnek fel, koncertsorozatuk keretében ezúttal Halper László gitárossal együtt. Arról is beszámolt, hogy január 6-án hétfőn az Erkel Színházban László Boldizsár 50. születésnapi koncertjén indították az évet, és az év első napjai máris meghozták a szakmai elismerést is: a JazzMa oldal szavazásán a Budapest Jazz Orchestra az év legjobb hazai big bandje lett.

Borítókép: Budapest Jazz Orchestra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!