jótékonyság

2019.12.05. 16:44

Hanghullámokkal segítenek a rászorultakon

Hangszobor-kiállítás nyílt csütörtökön, ezzel párhuzamosan pedig online árverés indult a zenei motívumok által inspirált művekre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.

Budapest, 2019. december 5. Baditz Gyula képzõmûvész, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke (b-j) a szeretetszolgálat és a Müpa hangszobor-kiállításának megnyitóján 2019. december 5-én. A zenei motívumok által inspirált mûvek árverezésébõl befolyó összeget a karitatív szervezet a hátrányos helyzetû embereknek munkát adó tiszaburai asztalosüzem eszköztárának, foglalkoztatási lehetõségeinek bõvítésére fordítja. A világsztárok, mások mellett Zubin Mehta, José Cura, Fischer Iván és Eötvös Péter által aláírt hangszobrok, valamint a mintegy ötméteres, függesztett elembõl álló installáció a Müpa Zászlóterében várja a látogatókat. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az összekapcsolódás, az együttgondolkodás és a maradandó élmények fontossága jelenik meg idén a Müpa és a Máltai Szeretetszolgálat ünnepi együttműködésében. A Müpában évente több száz művész több ezer alkotása csendül fel, s hisznek abban, hogy a művészet, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás kéz a kézben jár – hangsúlyozta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója a csütörtöki megnyitón.

A licit.adomanyozz.hu oldalon befolyt összeget a karitatív szervezet a hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosüzem eszköztárának, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére fordítja.

A világsztárok, mások mellett Zubin Mehta, José Cura, Fischer Iván és Eötvös Péter által aláírt hangszobrok, valamint a mintegy ötméteres, függesztett elemből álló installáció a Müpa Zászlóterében várja a látogatókat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Müpa hangszobor-kiállításának megnyitója Budapesten a Mûvészetek Palotájában 2019. december 5-én
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A tárlat művészeti koncepciójának kialakítására Baditz Gyula szobrászművészt kérték fel. A hanghullámgrafikonok mintázata mentén huszonhárom egyedi kisplasztika, valamint egy huszonnegyedik, mintegy öt méter magas hangszobor készült.

A huszonhárom kisplasztikát olyan világsztárok látták el kézjegyükkel, mint Zubin Mehta, Hiromi, Marcus Miller, Diana Krall, Charlotte Gainsbourg vagy José Cura, a magyar hírességek közül pedig többek között Schöck Atala, Fischer Ádám, Fischer Iván és Eötvös Péter.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat célkitűzése és programja találkozik egy hatalmas intézmény lelkiségével, szellemiségével és programjaival – mutatott rá Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

Hozzátette: a Müpa a találkozások helye, itt világhírű művészek jelennek meg, hogy megszólítsák az embereket. Aki pedig rezonál, aki megszólíttatik, az kapcsolatba kerül ezáltal a másik emberrel.

Borítókép: Baditz Gyula képzőművész, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke (b-j) a szeretetszolgálat és a Müpa hangszobor-kiállításának megnyitóján 2019. december 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!